De Amerikaanse kunstenaar en activist Shepard Fairey is van 13 augustus t/m 15 oktober 2023 te zien in STRAAT Museum. Fairey, bekend van ondermeer Andre The Giant, OBEY en Barack Obama’s ‘Hope’-campagneposter, heeft meer dan 130 kunstwerken in de STRAAT Gallery tentoongesteld. Daarnaast heeft hij op de buitenmuur van het museum een gigantische muurschildering gerealiseerd en een kunstwerk voor de permanente collectie van STRAAT gecreëerd en de speciale Raise The Level zeefdruk welke HIER verkrijgbaar is.

De solotentoonstelling “Printed Matters: Raise the Level” laat voornamelijk kunstwerken zien die zich richten op het verbeteren van de kritieke toestand van onze planeet. Het onderwerp “Raise the Level” omvat diverse vraagstukken, zoals het vergroten van bewustzijn over de gevolgen van fossiele brandstofverbranding en klimaatverandering, het stijgende zeeniveau als gevolg van opwarming van de aarde, en de dringende noodzaak tot actie. Met andere woorden, het doel is om door “het niveau te verheffen” de aarde te redden.

Urgente kwesties
De kunstexpo van Shepard Fairey in het STRAAT Museum behandelt tevens andere prangende thema’s, zoals nationalisme, xenofobie, oorlog, desinformatie en de bedreiging van de democratie. Hij maakt gebruik van herkenbare symbolen, portretten en teksten om de toeschouwer aan te spreken en te betrekken bij een dialoog over deze onderwerpen.

Kunst inspireert
Shepard zegt zelf over “Printed Matters: Raise the Level”: “Ik hoop dat mijn kunst het publiek inspireert om aandacht te besteden aan deze kwesties en tot actie over te gaan. Apathie ontstaat vaak door angst en gevoelens van machteloosheid, maar ik hoop dat mijn creaties de kiem leggen voor het idee dat kunst een opwindende en vreugdevolle vorm van communicatie en activisme kan zijn, die zowel gedurfd als subtiel de cultuur vormgeeft.”

Andere inspirerende Street Art in de collectie van Art Etcetera: Banksy, Ben Eine, Heath Kane, Herman Brood, Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Kev Munday, Paul Kostabi en meer in onze Steet Art selectie.

Meer info:

Bekijk hier de biografie én kunst van Shepard Fairey bij ArtEtc

Bekijk hier onze Street Art collectie

STRAAT Museum
STRAAT Museum is dé plek voor street art en graffiti. In een imposante scheepsloods op het NDSM-terrein in Amsterdam worden meer dan 160 monumentale kunstwerken tentoongesteld, gecreëerd door internationale kunstenaars. De collectie wordt voortdurend uitgebreid, waardoor bezoekers de kans krijgen om kunstenaars live aan het werk te zien. De expo “Printed Matters: Raise the Level” is te bewonderen in de STRAAT Gallery, de galerieruimte van het STRAAT Museum. In de galerie vind je naast de kunstwerken ook informatie en boeken over de diversiteit en populariteit van de internationale street art en graffiti-cultuur.