Augustus 2023 – Het STRAAT Museum in Amsterdam verwelkomt een nieuwe adembenemende muurschildering genaamd ‘Raise the Level’, gemaakt door de internationaal gerenommeerde Amerikaanse straatkunstenaar en activist Shepard Fairey. Fairey is ook bekend van OBEY GIANT. Op de imposante zijgevel van het museum is dit gigantische kunstwerk (14 x 14,8 m) van veraf te zien en vraagt het aandacht voor de dringende verbetering van de kritieke toestand van onze planeet. Fairey benadrukt de noodzaak voor collectieve inspanningen om positieve verandering teweeg te brengen.

Harmonie en verbinding
Met dit waardevolle geschenk aan Amsterdam verspreidt Fairey een krachtige boodschap van hoop. Hij wijst erop dat de immense wereldwijde uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, verlangen naar eenheid en verbondenheid. De straatkunstenaar, wereldwijd beroemd geworden door zijn iconische HOPE-campagneposter voor Barack Obama, heeft samengewerkt met de Amsterdamse graffitilegende Niels ‘Shoe’ Meulman voor deze opmerkelijke muurschildering.

Printed Matters: Raise the Level
Naast deze muurschildering heeft Fairey ook een kunstwerk bijgedragen aan de vaste collectie van het STRAAT Museum en realiseerde hij de speciale ‘Raise The Level’ zeefdruk welke HIER verkrijgbaar is. Bovendien zal van 13 augustus tot en met 15 oktober 2023 de omvangrijke solotentoonstelling “Printed Matters: Raise the Level” plaatsvinden in de STRAAT Gallery. Deze tentoonstelling zal meer dan 130 kunstwerken bevatten, waardoor bezoekers de diepte en diversiteit van Fairey’s oeuvre kunnen ervaren. Een werkelijk uniek kunstwerk met de titel ‘The Future is Unwritten’ is HIER te vinden in de Art Etcetera collectie.

Shepard Fairey deelt zijn gedachten over de muurschildering
‘Raise the Level vertegenwoordigt mijn nieuwste creatie hier in Amsterdam, geïnspireerd door een kunstwerk dat draait om vrede en harmonie. Dit werk heb ik oorspronkelijk gecreëerd voor mijn expositie in het STRAAT Museum. Met toegevoegde elementen aan de muurschildering / mural heb ik de thema’s versterkt die betrekking hebben op de dringende behoefte aan harmonie tussen mens en planeet.’

Calligraffiti
‘Hierbij heb ik een speciale sectie ingebracht die ik samen met mijn goede vriend Niels ‘Shoe’ Meulman heb gemaakt. Shoe is een Amsterdammer en de creatieve geest achter de Calligraffiti-beweging. Deze mural combineert mijn kenmerkende gedurfde grafische stijl met expressieve verftechnieken, als aanvulling op de kalligrafische elementen van Shoe. De esthetiek is tevens een knipoog naar de natuurlijke gelaagdheid van graffiti, verf en posters op straat, die zowel prachtig als vergankelijk is.’

Meer info:

Bekijk hier de biografie én kunst van Shepard Fairey bij ArtEtc

Bekijk hier onze Street Art collectie

Niels ‘Shoe’ Meulman
Het betrekken van de Amsterdamse kunstenaar Niels ‘Shoe’ Meulman (geboren in 1967) voegt een extra dimensie toe aan het street art project. Shoe’s sterke band met Amsterdam komt krachtig tot uiting in zijn kunst, waardoor hij als het ware de creatieve ziel van de stad belichaamt. Met deze samenwerking brengt het STRAAT Museum twee unieke artistieke street artiesten bij elkaar en toont het zijn sterke toewijding aan het ondersteunen en vieren van deze belangrijke wereldwijde kunstvorm.

Bovenste foto: Shepard Fairey en Pim Bras van ArtEtc.nl voor de grote mural ‘Raise the level.’

BEKIJK ALLE KUNST >>

MEER NIEUWS >>

Onder zien we een ’timelapse’ video, door het STRAAT Museum, van de opbouw van het gigantische kunstwerk.