Dat kunst ertoe doet, laten de klimaatactivisten (in de musea) en Banksy (in de Oekraïne) met diverse impact acties en graffiti ons de afgelopen tijd weten…
Juist in deze tijden kunnen we wel wat inspiratie gebruiken. Kunst inspireert, motiveert en reduceert stress, volgens wetenschappelijk onderzoek.

Social Impact
ArtEtc heeft naast Vrolijke en Kleurrijke Kunst ook maatschappij kritische kunst of kunst met een social impact. Denk bijvoorbeeld aan Banksy, Shepard Fairey (OBEY), Heath Kane en vele andere street-art kunstenaars.

Maar ook Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat en Keith Haring lieten zich niet onbetuigd om gevoelige thema’s en onderwerpen in hun werk te gebruiken of hier juist de nadruk op te leggen. Kijk ook eens bij alle Pop Art kunst.

Bekijk hieronder onze kunst (en kunstenaars) met een maatschappelijke impact, kortom kunstwerken en kunstenaars met ‘social impact’.

Links naar tips en leuke selecties van onze kunstcollectie vind je onderaan deze pagina in de footer.
Uiteraard ben je van harte welkom voor een bezoek aan onze galerie in Bussum (tussen Amsterdam en Utrecht). De openingstijden zijn onderaan deze pagina te vinden, samen met de desbetreffende gegevens om eventueel telefonisch of per e-mail vrijblijvend een afspraak maken.
Meer informatie via de externe link: wat is Social Impact en waarom is het belangrijk?