Kunst als investering of belegging.
De afgelopen jaren waren dramatisch voor spaarders en erg onzeker voor crypto- en aandelen beleggers. Daarom maar eens de focus op “investeer in kunst,” want door een indrukwekkend kunstwerk te kopen heb je meteen plezier van de investering.

Wil je investeren in kunst, dan zoek je een internationale kunstenaar of kunststroming die populair is, waarvan de kunst goed in de markt ligt. Ook wil je een waardevol schilderij, zeefdruk, lithografie of ets (grafiek) om echt van te kunnen genieten.
Populaire kunst is letterlijk Pop Art, deze stroming is evenals Street Art erg gewild. Dat geldt zeker voor specifieke kunstenaars als Banksy, Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Shepard Fairey (OBEY), Keith Haring, Damien Hirst en Jeff Koons.

Maar ook moderne kunstwerken van ‘evergreens’ als Pablo Picasso, Joan Miró, Salvador Dali, Ai Weiwei, Antoni Tàpies en Sol LeWitt worden nog steeds internationaal door kunstliefhebbers verzameld.

Nederlandse kunstenaars met internationale faam zijn zeker ook interessant, denk aan de nog steeds erg populaire Herman Brood, Corneille, Klaas Gubbels, Armando, Karel Appel en Eugene Brands.

Natuurlijk kan de waarde van kunst variëren en is het moeilijk om met zekerheid te voorspellen wat de toekomstige waarde van een bepaald werk of kunstenaar zal doen. Net zoals een belegging kan de waarde van kunst ook fluctueren, maar is het risico minder naarmate de kunstenaar en het werk meer gewild is.
Als je meer wilt weten over populaire moderne kunstenaars, raad ik je aan om naar galeries en tentoonstellingen te gaan en te kijken naar wat momenteel populair is in de kunstwereld. Ook kun je veel van deze informatie tot je nemen op het internet, zowel op onze nieuws pagina als aan de onderzijde van de pagina (footer) bij KUNSTTIPS & INFO. Werp eens een blik in de online galerie tussen de verschillende kunststijlen of kijk eens bij Kunstenaars en Overige Kunstenaars. Kom voor een professioneel advies naar ArtEtc. Maak een afspraak of kom spontaan eens kijken in onze kunstgalerie op de Brinklaan 18-C in Bussum.

Bekijk ook eens onze interessante links hieronder:
Art Etcetera Kunsttips

Schilderij en grafiek (wat is wat in de kunstwereld)

Termen en begrippen in de kunst

Street Art, wat is het?

Kunst huren, onze kunstuitleen

Een groot kunstwerk? Bekijk hieronder onze selectie GROTE KUNST.
Of juist een KLEINER kunstwerk? Klik dan hier op KLEINE KUNST!

 

BEKIJK ALLE KUNST >>

MEER NIEUWS >>