September 2016 – In nauwe samenwerking met het Musée Picasso in Antibes organiseert museum Beelden aan Zee dit najaar de grote Picasso-tentoonstelling Picasso in Antibes. Keramiek en Sculptuur 1947 – 1960. De tentoonstelling geeft een zinnenprikkelend beeld van de periode die Picasso (1881 – 1973) doorbracht aan de Franse Rivièra; een vitale periode uit zijn rijke oeuvre waarin hij het keramiek herontdekte en ook zijn sculpturale werk nieuw leven inblies. De tentoonstelling haakt in op de hernieuwde interesse voor het sculpturale oeuvre van de meester, dat, in vergelijking tot zijn schilderkunst, vaak onderbelicht is gebleven. In de tentoonstelling worden unieke exemplaren in keramiek getoond, en beeldhouwwerken uit museale en particuliere collecties. Sommige hiervan zijn zelden of nooit eerder publiekelijk getoond. De tentoonstelling is vanaf 7 oktober te zien t/m 5 Februari 2017.

Getuige van deze hernieuwde aandacht is de grote tentoonstelling Picasso Sculpture, die vanaf eind vorig jaar te zien was in het MoMA in New York en vanaf maart te zien zal zijn in het Musée Picasso in Parijs. De tentoonstelling in Beelden aan Zee concentreert zich op het latere sculpturale en keramische werk van Picasso. In Den Haag zijn een aantal beelden uit de tentoonstelling Picasso Sculpture te zien, maar ook beelden die afkomstig zijn uit particuliere collecties en zodoende nog niet of nauwelijks voor het grote publiek toegankelijk waren.

De tentoonstelling omvat ca. 50 werken in keramiek, louter unieke exemplaren, en ca. 20 sculpturen. De werken zijn afkomstig uit de collecties van het Centre Pompidou en Museée Picaso in Parijs, het Musée Picasso in Antibes, Museu Picasso en Museu del Disseny in Barcelona, en diverse particuliere collecties uit Europa. Gastconservator van de tentoonstelling in Jean-louis Andral, directeur van het Picasso museum in Antibes en specialist op Picasso’s oeuvre in de in deze tentoonstelling behandelde periode.

BRON: Persbericht Museum Beelden aan Zee

De biografie en kunst van Pablo Picasso bij Art Etcetera vind je hier >>

MEER NIEUWS >>