November 2015 – Een kunstwerk van de Nederlandse new media artist Joseph Klibansky (26) is op de laatste Modern & Contemporary Art veiling bij Sotheby’s Amsterdam onder de hamer gegaan voor €34.350. Dat is het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor werk van zo’n jonge, nog levende kunstenaar. Ter vergelijking: de Britse kunstenaar Damien Hirst (1965), die wordt gezien als een van de meest succesvolle kunstenaars, had een vergelijkbaar resultaat in 1996 op zijn 31ste. Hirst is o.a. bekend om zijn diamanten schedel, onlangs getoond in het Rijksmuseum.

Het ging om Klibansky’s werk ‘High Flyers’ (260x110cm), een van de meesterwerken van zijn New Urban Wonderland series.

High Flyers is een van de meesterwerken van de recente New Klibansky’s Urban Wonderland serie. Het geeft een verzadigde visie op ons stedelijke bestaan​​, waarbij het ​​metropolitane landschap dient als een muzikale equalizer die de ups-and-downs van het menselijk leven laat zien.
Klibansky staat bekend om zijn grootschalige, utopische stadsportretten die zijn opgebouwd uit honderden lagen fotografie, verrijkt met acrylverf en fluorescerende inkten, op katoenpapier, bedekt met een vloeibare glaslaag. Vooral dit laatste zorgt voor een zeer bijzonder, driedimensionaal effect. Klibansky wordt gezien als de grondlegger van deze New Media Collage stroming.

Bron: VindMagazine.nl

MEER NIEUWS >>