Juni 2017 – Honderd jaar geleden werd de Nederlandse kunstbeweging De Stijl opgericht. Belangrijkste en/of bekendste lid was Piet Mondriaan. Den Haag pakt daarom uit met tal van tentoonstellingen rond de beroemde kunstenaar en de invloedrijke kunstbeweging, maar ook met dansacts, festivals, lezingen, speciale routes en aangeklede gebouwen.
Het Gemeentemuseum Den Haag staat hierbij centraal met de grootste Mondriaan-collectie ter wereld. Het museum haalt voor het feestjaar wereldwijd alle bruiklenen terug en presenteert drie toptentoonstellingen over Mondriaan en De Stijl: van 11 februari tot 21 mei Piet Mondriaan en Bart van der Leck, van 3 juni tot 24 september De Ontdekking van Mondriaan en van 10 juni tot 17 september De architectuur en interieurs van De Stijl. Kijk voor alle tentoonstellingen en activiteiten van het Mondriaan-jaar op mondriaandenhaag.nl!

Een ander lid van kunstbeweging De Stijl waar ArtEtc kunst van in stock heeft was César Domela Nieuwenhuis. Bovenstaande werk getiteld ‘Abstracte Compositie’ is van zijn hand en wordt door veel mensen aangezien voor een kunstwerk van Mondriaan.

MEER NIEUWS >>