Augustus 2015 – Het antipretpark Dismaland (‘Naargeestigland’) van graffitikunstenaar Banksy heeft de Britse badplaats Weston-super-Mare geen windeieren gelegd. De tijdelijke buitententoonstelling heeft de plaatselijke economie 27 miljoen euro opgeleverd aan onder meer hotelovernachtingen, meldt The Guardian.

Het ‘verbijsteringspark’ Dismaland, dat was ingericht in een vervallen ex-pretpark, sluit dit weekend na vijf weken de deuren. De expo was opgezet met een duistere knipoog naar Disneyland en bedoeld om mensen aan het denken te zetten.
Het terrein stond vol kunstwerken en installaties die het sombere met het vrolijke combineren. Zo was een pantservoertuig met waterkanon dat nog in Noord-Ierland is gebruikt, omgebouwd tot kinderglijbaantje en konden bezoekers minigolfen rond het thema ‘het oliekalifaat’ of miniatuurvluchtelingenbootjes besturen.

Dismaland heeft ruim 150.000 bezoekers getrokken. Iedereen was er welkom, “behalve werknemers van de Walt Disney Corporation”, meldde de website.

Bekijk hier de biografie met daaronder het werk van Banksy dat Art Etcetera in de collectie heeft.

MEER NIEUWS >>