Kunstwerken van Klaas Gubbels zijn te zien in het Singer Museum Laren (t/m 2 okt ’22) én bij Galerie Art Etcetera in Bussum. Gubbels (1934), maakt al vele jaren schilderijen, grafiek en beelden met voornamelijk als onderwerp thee- en koffiepotten, kannen of ketels, tafels en stoelen. De kannen en tafels hebben een menselijk karakter en zijn een soort zelfportretten. Als je goed kijkt naar zijn werk, zie je als toeschouwer de gemoedstoestand van Klaas tijdens het ontstaan van het kunstwerk. Gubbels is één van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars in Nederland.

Zijn zeer karakteristieke en ogenschijnlijk eenvoudige beeldtaal is door iedereen te herkennen. De kunstwerken zijn veelal stillevens die, naarmate je er meer in verdiept, meer en meer gaan ‘leven.’ Klaas noemt Ferdinand Léger als zijn grote leermeester.
De iconische kannen komen we in vele variaties, vormen, kleuren en formaten tegen. Gubbels heeft de Singerprijs 2022 gewonnen en is in het Singer Laren te zien t/m 2 oktober 2022. 

Bekijk HIERONDER ons aanbod van Klaas Gubbels of bekijk HIER meteen de biografie van Klaas Gubbels en daaronder de werken die we te koop aanbieden bij Art Etcetera. Fraaie handgesigneerde grafiek (ets, houtdruk, litho of zeefdruk), in zeer kleine oplagen. Uiteraard zijn de kunstwerken in het echt veel mooier en krachtiger, dus kom even langs of maak meteen een afspraak.