November 2019 – Mooie publicatie over ArtEtc. in Het Bussums Nieuwsblad.

Wie unieke en betaalbare kunst zoekt, kan bij Art Etc. zijn of haar hart ophalen. In de leukste kunstwinkel van ‘t Gooi heb je keus uit een uitgebreide collectie moderne kunst van bekende (inter)nationale kunstenaars. Vanaf enkele tientjes schaf je hier een echt kunstwerk aan.

Moderne kunst
Grafisch ontwerper en kunstenaar Pim Bras, geboren en getogen Bussummer, verzamelt al jarenlang moderne kunst. “Het begon ermee dat ik op veilingen af en toe een kunstwerk kocht van helden uit mijn tijd zoals Jan Cremer, Keith Haring, Herman Brood en Salvador Dalí.”

Liefhebbers
Stukje bij beetje bouwde Pim een flinke verzameling op. “Het liep een beetje uit de hand, daarom ben ik begonnen met Art Etc. Hier kan ik mijn verzameling delen met andere liefhebbers. De missie van Art Etcetera is om kunst meer onder de mensen te brengen en ze deelgenoot te maken van de verandering die kunst teweeg kan brengen in de woon- en werkomgeving.”

Echte kunst
In de winkel vind je onder meer urban- en streetart, popart en kunst uit de Cobra-periode, maar ook andere eigentijdse werken. Waarom kopen mensen eigenlijk kunst? Pim: “Kunst kan je verrassen en inspireren, het roept vragen op, prikkelt en biedt je nieuwe perspectieven. Ik merk dat mensen het fijn vinden om iets te kopen dat ‘echt’ is.”

Kopen of huren
Pim vindt het belangrijk dat kunst voor iedereen toegankelijk is. Bij Art Etc. is kunst te koop voor ieder budget. De kunstwerken kunnen worden gehuurd of aangeschaft. Afhankelijk van de wensen, voorkeuren en budget kunnen we geheel vrijblijvend een voorstel maken. Uiteraard komen we graag langs voor een advies op maat. Bekijk de collectie met circa 400 werken van meer dan 80 kunstenaars alvast op www.artetc.nl. Of kom langs in de galerie aan de Brinklaan vlak bij het Filmhuis.” Art Etc. is geopend op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur en daarbuiten op afspraak. “Voor interesse in een specifiek kunstwerk of een kunstadvies, graag even bellen, mailen of appen.”

Download hier de PDF van het bericht >

Meer NIEUWS >>