Juli 2018 – Kunstenaar Armando is 1 juli 2018 op 88-jarige leeftijd overleden in Postdam (Duitsland), waar hij woonde en werkte.
Armando was een van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse kunstenaars.

Hij werd op 18 september 1929 als Herman Dirk van Dodeweerd geboren in Amsterdam. Hij heeft zijn geboortenaam, laten vervangen door de naam Armando. 

In het begin stond hij onder invloed van de experimentelen. Zijn eerste eenmanstentoonstelling had hij in 1954. In deze tijd debuteerde hij ook als dichter. Als beeldend kunstenaar werd hij in de jaren 60 lid van de kunstgroepering Nul. Eind 1998 kreeg de kunstenaar een eigen, permanente tentoonstellingsplek in Het Armando Museum in Amersfoort, in de vroegere Elleboogkerk. Een groot deel van dit werk werd in 2007 vernietigd toen het museum afbrandde. Een deel van de collectie werd gered en ging naar het Museum Oud Amelisweerd in Bunnik.

Armando woonde het grootste deel van het jaar in Potsdam, Duitsland. Zelf zag hij zijn werk als ‘Gesamtkunstwerk’, waarvoor zijn ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Kamp Amersfoort de basis vormen.

De Armando ArtEtcetera collectie:
BEKIJK HIER de uitgebreide collectie van kunstwerken van Armando tot aan zijn laatste levensjaar
.

Want Armando bleef tot aan zijn dood de mooiste kunstwerken maken. Meer informatie is op Wikipedia te vinden. Kom langs in onze galerie in Bussum, centrum van het Gooi, of bel – 0610684062 – of mail ons even.

Klik hier voor kunst en de biografie van Armando.